Cindy is de moeder van Jelte Jelte Stronkhorst werd op 6 september 2009, hij was toen nog maar 8 jaar oud, slachtoffer van zware mishandeling door 2 oudere jongens. Jelte liep hierbij zeer ernstig hersenletsel op en lag lange tijd in kritieke toestand in het UMC te Groningen. In november 2009 werd Jelte overgeplaatst naar het Leijpark in Tilburg.
De prognose van de artsen was zeer somber. Jelte zou nooit meer zelf iets kunnen, hij zou een kasplantje zijn en niets meekrijgen van wat er om hem heen gebeurde. Jelte ’s ouders geloofden dit niet en haalden hun zoon in februari 2010 tegen de wens van de artsen in naar huis. Zij wilden hun zoon thuis hebben, bij zijn papa, mama, zus en broertje.
Daarnaast waren ze ervan overtuigd dat Jelte wel degelijk bewust was en dat hij beter zou kunnen worden als hij maar de juiste therapie zou krijgen. Cindy onderzocht zoveel mogelijk behandelmethodes en kwam uit bij een therapiemethode uit Amerika die goede resultaten beloofde. Hiervoor werd Stichting Jelte opgericht, in eerste instantie om Jelte in Amerika te kunnen laten behandelen en daarna ook andere kinderen met hersenletsel te kunnen helpen. Wat begon met hoop op herstel voor Jelte is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen en uniek in Nederland.
Jelte gaat nog elke dag vooruit en geniet ondanks zijn nog steeds ernstige beperkingen van het leven. Stichting Jelte heeft in de afgelopen jaren tientallen kinderen geholpen door hun de Amerikaanse therapiemethodes aan te bieden, waar mogelijk gratis en anders tegen een geringe bijdrage. Stichting Jelte stond aan de wieg van Zorgboerderij en Therapiecentrum De Roode Draak en heeft ervoor gezorgd dat Nederlandse therapeuten scholing konden volgen in Amerika.
Ook heeft Stichting Jelte een grote rol in de informatievoorziening voor slachtoffers van hersenletsel en is hun grootste boodschap nog steeds: Er is hoop! Stichting Jelte sponsort alle eerste onderzoeken van kinderen en jongeren met hersenletsel bij ZBTC De Roode Draak.