Jelte liep hierbij zeer ernstig hersenletsel op en lag lange tijd in kritieke toestand in verschillende ziekenhuizen en revalidatiecentra. Jelte raakte ernstig meervoudig gehandicapt en geheel zorgafhankelijk.
Stichting Jelte
De prognose en adviezen vanuit de medisch wereld waren hartverscheurend. Jelte had geen recht op een revalidatieverklaring en opname in een instelling werd dringend geadviseerd. Jelte ging steeds verder achteruit.
Cindy onderzocht zoveel mogelijk behandelmethodes en kwam uit bij een therapiemethode uit Amerika die goede resultaten beloofde. Hiervoor werd Stichting Jelte opgericht, in eerste instantie om Jelte in Amerika te kunnen laten behandelen en daarna ook andere kinderen met hersenletsel te kunnen helpen.
Wat begon met hoop op herstel voor Jelte is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen en uniek in Nederland. Jelte gaat nog elke dag vooruit en geniet ondanks zijn nog steeds ernstige beperkingen van het leven. Stichting Jelte heeft in de afgelopen jaren meer dan 50 kinderen geholpen door hen intensieve therapie aan te bieden.
Behandelmethodes
Cindy onderzocht zoveel mogelijk behandelmethodes en kwam uit bij een therapiemethode uit Amerika die goede resultaten beloofde. Hiervoor werd Stichting Jelte opgericht, in eerste instantie om Jelte in Amerika te kunnen laten behandelen en daarna ook andere kinderen met hersenletsel te kunnen helpen. Wat begon met hoop op herstel voor Jelte is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen en uniek in Nederland. Jelte gaat nog elke dag vooruit en geniet ondanks zijn nog steeds ernstige beperkingen van het leven. Stichting Jelte heeft in de afgelopen jaren meer dan 50 kinderen geholpen door hen intensieve therapie aan te bieden.
Stichting Jelte stond aan de wieg van Neurologisch Centrum De Roode Draak en heeft ervoor gezorgd dat intensieve neurorevalidatie in Nederland beschikbaar kwam voor kinderen met een beperking. Ook heeft Stichting Jelte een grote rol in de informatievoorziening voor slachtoffers van hersenletsel en is hun grootste missie en visie nog steeds: Er is altijd hoop op vooruitgang en een betere kwaliteit van leven, welke beperking je ook hebt!
In de afgelopen jaren hebben we onze focus verlegd van alleen kinderen met traumatisch hersenletsel naar kinderen en jongeren met een beperking in het algemeen. Een van de redenen hiervan is dat traumatisch hersenletsel ook rondom de zwangerschap of geboorte kan ontstaan en het dan een andere naam krijgt (cerebrale parese). en we niet om zulke redenen kinderen en/of jongeren uit willen sluiten.